Сода за хляб и оцет има във всеки дом. Сигурни сме,

...
Сода за хляб и оцет има във всеки дом. Сигурни сме,
Коментари Харесай

Със сода и оцет – как да боядисате най-пъстрите яйца с мраморен ефект

Сода за самун и оцет има във всеки дом. Сигурни сме, че към този момент сте се запасили и с разнообразни типове багра за яйца. Това е превъзходен мотив да споделим забавна и лесна концепция за боядисването им точно със сода за самун и оцет.

 

Какво ви е нужно:

твърдо сварени яйцасода за хлябоцетпипета или лъжицаголям съдбоя за яйца или хранителни боички

Сварете яйцата и ги подсушете. Сложете ги в огромния съд, който сте избрали. Ако се притеснявате, че ще се оцвети – покрийте го със стреч фолио, с цел да сте спокойни. Подберете цветовете, които харесвате и желаете да смесите. С пипета или дребна лъжица (обикновено питателните бои са с комфортен капкомер, който ще свърши чудесна работа) започнете да капете върху яйцата – смесвайте самоуверено цветове, с цел да видите какво ще се получи най-после.

 

Следващата стъпка е да поръсите върху яйцата 2-3 лъжици сода за самун.

 

Следва оцетът. Както може да се досетите, процесът е „ изригващ “ и децата доста ще се забавляват с него. И най-важното – никой няма да се нацапа, тъй като не е нужно да пипате яйцата по време на процеса на боядисване. В този миг содата за самун „ втасва “, с помощта на оцета, смесвайки се с боята и образувайки разнообразни нюанси и баснословен мраморен резултат.

 

Ако смятате, че яйцата не са се нашарили задоволително, може да ги търкулнете в огромния съд благодарение на лъжица, с цел да се дообагрят.

 

Във разновидността с хранителни бои можете да бъдете спокойни, когато ядете яйцата, тъй като те са предопределени точно за готвене.

 

Инфо: Ladyzone.bg

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР